top of page

Tilgang, Metode

& Speciale

Jeg er kropsorienteret/somatisk psykoterapeut og arbejder med selvværds-problemer, angst, depression, stress, traumer og seksuelle udfordringer. Jeg tilbyder terapi for både enkeltpersoner, parkonstellationer og supervision for andre terapeuter. Jeg er desuden specialiseret i seksualitets- og parforholds-anerkendende terapi. Jeg arbejder kognitivt, med fokus på forandring gennem handling og indsigt. Menneskelivet og seksualiteten er ikke en statisk størrelse, og gennem terapi og samtale kan vi definere og redefinere hvem vi er, og hvad der er rigtigt for os. Jeg lægger derfor stor vægt på de ressourcer og muligheder, der også er at finde i en krisesituation. Måske står forestillinger og gamle mønstre for fald, og det kan virke skræmmende, men når de gamle mønstre falder, giver de ofte plads til nye tilstande, der er mere sande for den enkelte. Gennem samtale og tid til refleksion kan man blive bedre til at forstå sig selv og ens egen interaktion med andre.

Kontakten med din egen krop og viden om dens signaler har også en stor plads i min terapi. Hvordan lærer vi at lytte til kroppen, dens længsler og behov? Og hvad hvis disse behov ikke svarer til det billede vi har af os selv? Måske er kroppen blevet overhørt alt for længe, måske kender vi ikke dens sprog, måske er den fuld af skam, eller måske er kroppen brudt ned af pres og krav og stress.

Derfor er det ikke kun kognitiv samtale min terapi består af, men ofte også enkelte øvelser, hvor du lytter til kroppen, og opbygger en bedre kontakt med den. Ofte foregår det i dit eget rum, derhjemme, hvor du har fred og ro til at mærke efter. Som Tantra massør har jeg også en længere uddannelse i at se på lyst-problematikker, og hvordan de lagrer sig i kroppen, som blokeringer osv. Jeg arbejder ikke direkte med tantra i min terapi, men det gør at mit fokus i høj grad også handler om at etablere en samtale mellem krop, følelserne og seksualiteten. Mindfulness, registrering gennem logbog, visualisering og åndedrætsøvelser, er også vigtige side-redskaber udover samtale. Krop og sind hænger sammen, og i al min terapi arbejder jeg med det hele menneske.

Særlig erfaring

Jeg har særlig erfaring med personer der identificerer sig som polyamorøse, BDSM- praktiserende, LGBTQIA+, swingere, sexarbejdere, samt andre kønsmæssige, seksuelle eller parforholdsmæssige diversitetsgrupper. Alle voksne mennesker, hvis seksuelle praksis er baseret på frivillighed og gensidig respekt er velkomne.

 

Book en tid på dorteholbek@gmail.com

eller henvend dig på sms 28937410.

bottom of page