Sexologisk Rådgivning

Min erfaring som Sexologisk Rådgiver for både individuelle og par er bred og solidt fagligt funderet. Igennem mange år har jeg interesseret mig i samspillet mellem køn, seksualitet, erkendelse og selvudvikling, og har bl.a. efteruddannet mig som tantramassør. Jeg har i flere omgange været inviteret som specialist til debatter om køn, seksualitet og diversitet på bl.a. Folkemødet, med Dansk Kvindesamfund og Center for Ligestilling, skrevet artikler for bl.a. Sex & Samliv i Ekstra Bladet og redigerer på 3. år brevkassen for Danmarks største swinger site: Swingeren.dk, med 13.000 brugere. Pt. arbejder jeg med en international podcastserie, ”Deeper, Please!”, der udkommer senere i 2020, om markante profiler fra den sexpositive frontlinje. Sideløbende med dette holder jeg foredrag, underviser og giver kurser i tantra for par, BDSM og polyamorøse forhold. Sideløbende med mit arbejde som terapeut arbejder jeg også indimellem med kunst og teater, - ofte med en vinkel der handler om køn, udvikling og seksuel diversitet.

 

Udfordringer

Jeg har erfaring med et meget bredt spektrum af seksuelle problematikker. Måske har du en kønsproblematik, hvor du har brug for at definere hvor du står, slås med selvhad over at være en minoritet, eller eftervirkninger af samfundets udelukkelse. Måske har du oplevet overgreb og har trukket dig fra sex, fordi det er for sårbart og repræsenterer et kontroltab. Måske er der ting du gerne vil udforske, - grænser du gerne vil bryde ud af - men du er bange for at møde fordømmelse. Måske er du/I i en relation, hvor dynamikken ikke fungerer, og I har brug for nyt liv i jeres parforhold. Måske har du svært ved at blive ophidset af andet end porno, eller bruger sex til at opnå det du gerne vil hos din partner, uden at tænke på hvilken sex du egentlig har lyst til.

Seksualitets-, Køns- og Parforholdsanerkendende Terapeut

Dette meget lange ord beskriver at lige meget hvilken seksualitet, hvilken kønsidentitet eller hvilken parforhold du måtte have, anerkender jeg det. Jeg betragter det som vores individuelle frihed at vælge hvem vi elsker, hvordan vi udtrykker os og hvordan vi har sex. Naturligvis har vi et ansvar overfor vore partner(e) lige meget hvad vi gør. Aktivt samtykke, selvansvar overfor egne grænser og evne til at udtrykke, hvad vi drømmer om, er elementer der er altafgørende i al seksualitet, fra heteroseksuel hverdag, over queer samliv til det mest ekstreme BDSM.

Flydende seksualitet

Jeg betragter vores seksualitet som en flydende bevægelse, der ændrer sig hele livet, og som ofte søger derhen, hvor der er udvikling for den enkelte. Derfor skifter seksualiteten, og den måde vi identificerer os som køn også ofte gennem hele livet. Når seksualiteten slår knuder, er det ofte et tegn på, at der er ting vi skal ændre i vores liv.

Vores kønsidentitet og seksualitet er formet af den måde vi er opdraget på og det samfund vi lever i. En ting er hvilket biologisk køn vi er født med - det kan vi ikke flygte fra, medmindre vi skifter biologisk køn - men en anden ting er hvordan vi opfatter vores kønslige identitet, og hvordan vi opfatter os selv med den seksualitet

vi har.

 

Særlig erfaring

Jeg har særlig erfaring med personer der identificerer sig som LGBTQIA+, poly-amorøse, BDSM- praktiserende, swingere, sexarbejdere, samt andre kønsmæssige, seksuelle eller parforholdsmæssige diversitetsgrupper. Jeg underviser også af og til i BDSM og Tantra efter aftale.

 

Kontakt mig på: dorteholbek@gmail.com

eller sms 28937410

28937410
  • Facebook - Hvid Circle
Lust Lab