Parterapi

Parforholdet er en besværlig størrelse og ofte kan man køre fast i dagligdagens vaner, - og nærværet kan være svært at holde fast i. Udfordringer som skæv kommunikation, jalousi, irritation og manglende sexlyst er ting mange par døjer med, og det kan være næsten umuligt at finde en måde at tale om disse emner med hinanden på.

Jeg har stor erfaring i at åbne en dialog mellem jer, hvis den ikke er til stede. I første session skal vi lære hinanden at kende og indkredse udfordringerne - ved at I begge kommer ligeligt til orde. Jeg fortæller også lidt om hvilken metode jeg bruger som parterapeut. Ligeledes retter vi blikket på jeres håb for, hvad dette forløb gerne skulle munde ud i.   

Allerede i første eller anden samtale viser det sig næsten altid, at bag de fastlåste situationer gemmer sig en masse ressourcer i jer, der bare venter på at få et talerør og blive mødt af den anden. Og når den hårde tone stilner af, og hver har tid til at forklare sig, er det pludselig lettere at forstå hinanden.

Ofte beder jeg jer om at føre hver jeres dagbog, i perioderne mellem vores sessions. Ved hjælp af disse 2 dagbøger (der fungerer som jeres personlige huskelister for hvad der foregår imellem jer), samt intense samtaler og et stærkt fokus på de ressourcer I har som par og som individer, kommer vi ofte til bunds allerede efter 3-5 sessions. Dvs at I ofte har klarhed og værktøjer efter max 5-6 sessions til at klare jer selv. 

Min erfaring er at de følelsesmæssige udfordringer I har tit spejles i jeres intime kropslige relation. Så er der ingen følelsesmæssig samhørighed, er der ofte heller ingen sex.  Men seksualitet en dynamisk størrelse, der ændrer sig gennem hele livet. Det seksuelle kan også være en udfordring i sig selv, selvom det på overfladen mellem jer, ser ud til at gå meget godt. Ofte glemmer vi nemlig at fortælle vores partner, når vores seksualitet ændrer sig. Måske føles det farligt at tale om, men en samtale om netop dette, kan være med til at åbne jeres forhold for nye muligheder for jer som par.

Uanset om I inddrager jeres intime liv i terapien eller ej er tryghed, samarbejdsvillighed og ærlighed for mig nøgleord, når en situation skal løses, - og er de ikke tilstede, forsøger jeg at hjælpe med at skabe dem. Er disse nøgleord til stede mellem jer er det nemt at løse jeres konflikter.

I de år jeg har fungeret som parterapeut har jeg sideløbende undervist i forskellige måder at lave parforhold på: swingerforhold, åbne parforhold og polyamori. Derfor er en del af mine klienter fra disse grupperinger. Ligeledes har jeg undervist løbende i tantra og BDSM, retninger som mange par er nysgerrige på at udforske, for at finde nye aspekter i deres forhold. Dette er naturligvis ikke for alle,

- hver sin lyst og sin smag.

 

Kontakt mig for at aftale tid på dorteholbek@gmail.com

  • Facebook Social Icon
 L u s t   L a b